Wat bieden wij aan

Tijdens de CodeDojo kan je aan de slag met de opdrachten in Scratch, Python, HTML/CSS en met BBC micro:bit.  We hebben opdrachten voor beginners en gevorderden. En jij kan ook werken aan jouw eigen projecten.

Scratch

Scratch is een programmeertaal (-omgeving en online gemeenschap) die iedereen eenvoudig kan leren. Je maakt al in een middag een zelfgebouwde game of animatie. Het is laagdrempelig, voor iedereen open en heeft veel mogelijkheden.

Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen op een eenvoudige manier hun eigen interactieve verhalen, spellen en animaties leren programmeren en online delen. Scratch helpt je creatief te leren denken, systematisch te redeneren en samen te werken.

Python

Python is een tekstuele programeertaal met vele toepassingen. Doordat je hiermee je code in woorden schrijft zul je al een redelijke taalbeheersing nodig hebben.

Omdat de basis van Python relatief makkelijk onder de knie te krijgen is, en het overal toegepast kan worden, is deze taal wereldwijd één van de meest gebruikte programeertalen.

Vele bedrijfssystemen, games en webshops worden aangestuurd door Python.

Wij hanteren een advies leeftijd van 11 jaar. Redelijk voorkennis van bijvoorbeeld Scratch of een andere programmeertaal. Wat basis Engels is ook handig, want de programmeertaal is Engelstalig.

Voor Python opdrachten maken wij gebruik van Trinket omgeving.

HTML, CSS en JavaScript

HTML (Hyper Text Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets) en JavaScript zijn de bouwstenen van een website.

Wij hanteren een advies leeftijd van 10 jaar en redelijke voorkennis van bijvoorbeeld Scratch of een andere programmeertaal. Wat basis Engels is ook handig, want de code is Engelstalig.

Voor HTML/CSS opdrachten maken wij gebruik van Trinket omgeving. Voor de beginselen van JavaScript maken we gebruik van de Khan Academy.

BBC micro:bit

De BBC micro:bit is een klein microcontroller-board en is bedoeld om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek en programmeren. Je programmeert je mico:bit via een scherm waarna je de mico:bit kunt los koppelen.

De micro:bit is voorzien van een magnetometer en accelerometer, en ondersteunt bluetooth low energy. De micro:bit heeft 25 individueel programmeerbare LED lichtjes, zodat je tekst, getallen en afbeeldingen kunt weergeven.

Als je je micro:bit hebt geprogrammeerd kun je via fysieke connecties (pinnen op de micro:bit) motoren, LEDs, sensoren en andere elektronische componenten verbinden en besturen met de micro:bit.