Samenwerking met HvA

In 2017 zijn de Hogeschool van Amsterdam HBO ICT en de bibliotheek Gooi en meer een samenwerking aangegaan om de CoderDojo als plek te kunnen inzetten waar studenten hun vaardigheden kunnen verbeteren. CoderDojo Gooi en meer wil graag bijdragen aan het enthousiasmeren van studenten voor ICT onderwijs en educatie in het Basisonderwijs en het Middelbaar onderwijs.

U kunt dus af en toe studenten aantreffen bij onze dojo’s. Zij werken dan aan een project of hebben interesse in ICT onderwijs voor de basisschool en middelbaar onderwijs. Sommige studenten helpen bij de dojo omdat het deel uit maakt van het vak ICT & learning. Zij maken een dojo opdracht voor de doelgroep 8 tot 11 jaar of 12 tot 14 jaar. Deze opdracht mogen de deelnemers van de dojo maken en hun mening geven over de opdracht.

Andere studenten ontwikkelen een product of project die voor CoderDojo interessant kan zijn. Onze deelnemers mogen als eerste kennis maken met hun idee.
Studenten krijgen vooraf de Gedragsregels van CoderDojo en worden tijdens de Dojo begeleid door een docent van de Hogeschool en de projectleider van de dojo.